Please select a page template in page properties.

Нов клон на Weishaupt в Регенсбург

Max Weishaupt GmbH, един от водещите световни производители на отоплителни системи, термопомпи и горелки, е със собствен клон в Регенсбург от 1993 г. 28 служители отговарят за продажбите, офертите и поръчките, както и за техническото консултиране, сервиза и клиентското обслужване.

Новият клон на Weishaupt в Регенсбург

Водосборният район включва административните области Оберпфалц, Долна Бавария и региона на Инголщат. На север достигат до района на Швандорф, а на изток и юг граничат с държавните граници с Чехия и Австрия. На север от линията Майнбург-Ландсхут-Бургхаузен районът се обслужва от съседния клон в Мюнхен.
Заради значително разширената продуктова гама и положителното развитие на клона на Weishaupt в Регенсбург бе необходима нова сграда, която да отговори на нарастващите нужди. Новият клон е построен в индустриалния парк „Am Ammerholz“ в Пентлинг, югозападно от Регенсбург, с директни транспортни връзки към автомагистрала A93 и федерален път B16.
Обширно проектираната сграда разполага със 740 m² складови площи за експресни клиентски доставки и 790 m² офис площи. Интегриран е център за обучение от 250 m² за теоретично и практическо обучение на специалисти по отопление и сервизни техници. Звеното за практическо обучение е напълно оборудвано с функциониращи продукти. Това са подовостоящи и стенни кондензни системи на нафта и газ от 2 до 120 kW, свързани към земята термопомпи и термопомпи въздух/вода между 2 и 12 kW, комбинирани бойлери, станция за прясна вода, както и тестов котел с горивна камера с мощност от 70 kW, предназначен за обучения за горелки.
Новата сграда се отоплява/охлажда от реверсивна термопомпа солен разтвор/вода с 46 kW и кондензен уред на газ с 32 kW. Технологията за управление на сгради от Neuberger – дъщерната фирма на Weishaupt – регулира и контролира цялата сградна технология. BauGrund Süd, също част от Групата Weishaupt, е поела проучването и анализа на почвата и геотермалните сондажи (9 x 100 m).
С новия клон в Регенсбург Weishaupt отново доказва интензивното си развитие по отношение на близостта си до клиентите, подобрява предложенията за обучение на клиенти и своята техническа компетентност в продажбите.
Нови клонове с това оборудване Weishaupt вече има и в Хамбург, Дортмунд, Франкфурт, Берлин, Нойс и Щутгарт.

Up