Please select a page template in page properties.

Групата Weishaupt

Със своите над 4300 служители Групата Weishaupt се числи към водещите предприятия за производство на горелки, кондензна техника, термопомпи, соларна техника и сградна автоматизация.

Основното звено е Max Weishaupt GmbH, намиращо се в град Швенди и разполагащо със собствен институт за научноизследователска и развойна дейност.
Основаната през 1932 г. компания от 2009 г. съществува като холдинг: Под обща шапка са обединени три компании, които работят в три направления – енергийни технологии, производство на енергия и управление на енергия.

Енергийни технологии: Weishaupt предлага широка гама от горелки и комплексни отоплителни системи, от кондензна технология за газ и течно гориво до соларни системи и термопомпи за използване на възобновяеми енергийни източници.

Производство на енергия: BauGrund Süd е част от Групата Weishaupt от 2009 г. и извършва геотермални сондажи и пробиване на кладенци за монтаж на термопомпи. С богат опит от над 3 милиона метра сондажи, разполагаща с около 40 високопрофесионални екипа за сондиране, BauGrund Süd е една от водещите компании за използване на повърхностна геотермална енергия в Европа. Към това се прибавя и работата в сферата на земното проучване.

Управление на енергия: Neuberger Gebäudeautomation е част от Групата Weishaupt от 1995 г. и предлага интелигентна технология за управление на сгради. Тя позволява ефективни и икономични решения в мрежа от всякакви технически системи като отопление, климатизация, вентилация, осветление, слънцезащита и всякакви видове системи за сигурност.

Up