Please select a page template in page properties.

Рекордна година за енергийната техника: През 2018 г. Weishaupt расте с по-бързи темпове за пазара

Успех в сферата на термопомпите, газовата кондензна техника и други отоплителни и енергийни решения: През 2018 г. Групата Weishaupt отбеляза рекордна година с продажби от 635 милиона евро. Новите продукти в сферата на ефективната отоплителна техника дадоха стимул за развитие. Weishaupt завоюва силни бъдещи позиции чрез значителни инвестиции с общ размер от 420 милиона евро през последните десет години. На водещия световен панаир ISH във Франкфурт на Майн от 11 до 15 март 2019 г. фирмената група, част от която са компаниите Weishaupt, BauGrund Süd и Neuberger Gebäudeautomation, представя всичките си продукти и услуги.

Групата Weishaupt, доставчик на системи в областта на енергийните технологии, увеличи международните си продажби със седем процента на годишна база до 635 милиона евро. На вътрешния пазар в Германия растежът е дори над десет процента. Това означава, че компанията, основана през 1932 г., се е развила значително по-добре от средното ниво за пазара. Фирмената група с 3580 служители в цял свят включва Max Weishaupt GmbH (от топлогенератори през термопомпи за еднофамилни къщи до големи индустриални горелки), BauGrund Süd (близкоповърхностни геотермални сондажи) и Neuberger Gebäudeautomation.

Особено търсени са термопомпите Weishaupt. Продаденият брой в Германия е нараснал с 22% през 2018 г. в сравнение с предходната година. Тук се отразява и тенденцията на пазара за отоплителна техника. През 2017 г. за първи път термопомпите са най-често инсталираните топлогенератори в одобрени нови жилищни сгради в Германия. От 2007 г. компанията Weishaupt е изградила широка гама от термопомпи за използване на екологична енергия от въздух, земя и вода. Към това се прибавя компетентността на BauGrund Süd от Групата Weishaupt в сферата на геотермалните сондажи и пробиване на кладенци с цел отвеждане на топлината на околната среда от земята и водата.

С увеличаване броя на продадените единици с дванадесет процента през 2018 г. ръстът на продуктовия сектор кондензна техника е над средния за бранша в Германия.

Положителна рецензия
Директорът на компанията, дипл. инж. Зигфрид Вайзхаупт, изказва своето положително становище относно дългосрочната предприемаческа дейност на Групата Weishaupt: „Отличното развитие днес се дължи и на голямата приемственост, която оформи всички сфери на бизнеса през последните десетилетия.“ Предприемачът, който отпразнува своя 80-ти рожден ден през февруари 2019 г., подчертава: „Със своя опит в енергийната техника компанията Max Weishaupt GmbH е ядрото на фирмената група днес. С интегрирането на Neuberger през 1995 г. и BauGrund Süd през 2009 г. бяха добавени двете важни бизнес области на сградната автоматизация и геотермалната енергия. Групата като цяло винаги се е възползвала от последователното устойчиво развитие и на трите бизнес области. Това е възможно поради доброто взаимодействие и сътрудничество между отделните компании. Те ни дават уникалната позиция в бранша на комплексен доставчик на системи“

Инвестиции за бъдещето
От 2010 г. Групата Weishaupt е заложила десетгодишна инвестиционна програма на стойност 420 милиона евро. Като част от тази програма ще бъдат подкрепени производствените мощности, търговската мрежа, логистиката и научноизследователската и развойна дейност. Една от последните реализации е влизането в експлоатация на новия логистичен център в основния ни завод в Швенди през 2018 г. – с инвестиция от 30 милиона евро. Следващите етапи са откриването на новата централа за Северна Америка, която ще е разположена в Канада, и изграждането на изцяло нова корпоративна централа за BauGrund Süd. В същото време компанията напредва с изследванията и разработките на ефективни енергийни технологии.

Партньор на специализираните фирми в сферата на отоплението
За постоянния успех, особено в Германия, освен ефективните и надеждни продукти допринася и партньорството на компанията с специализираните фирми в сферата на отоплението, казва дипл. икон. инж. Томас Вайзхаупт. „Постоянно получаваме обратна връзка колко важно е това отношение за клиентите. Представителните проучвания в бранша също показват много високо ниво на удовлетвореност на клиентите“, споделя управляващият съдружник на Weishaupt. Дипл. икон. инж. Томас Вайзхаупт определя както услугите около собствените си продукти, така и присъствието на 28 клона само в Германия в напълно оборудвани собствени сгради, като особено важни за професионалистите в сферата на отоплението.

„Чрез клоновете на Weishaupt клиентите, които са професионалисти в сферата, получават комплексно обслужване във връзка с нашите продукти според конкретните им нужди. Те варират от технически съвети до практическо обучение за продуктите.“ Затова Weishaupt продължава да подпомага изградената клонова мрежа.

Weishaupt на международния панаир ISH 2019 г.
На водещия световен панаир ISH във Франкфурт на Майн, от 11 до 15 март 2019 г., Групата Weishaupt представи пълната си гама от продукти и услуги в сферата на енергийната техника, добивът на енергия и енергийния мениджмънт в новото хале 12.0 на щанд с площ 2600 m2.

Прессъобщение за изтегляне

Up