Please select a page template in page properties.

Max Weishaupt GmbH разширява ръководния си екип си с дипл. икон. инж. Томас Вайзхаупт

Считано от 1 февруари 2016 г. към ръководството на Max Weishaupt GmbH се присъединява и Томас Вайзхаупт (41 г.). Така компанията се управлява от дипл. инж. Зигфрид Вайзхаупт, сина му дипл. икон. инж. Томас Вайзхаупт (управляващи съдружници) и назначения като управител от 2008 г. д-р Карл-Хайнц Ромер (56 г.).

С назначаването си в ръководството на Max Weishaupt GmbH, Томас Вайзхаупт встъпва редом с д-р Карл-Хайнц Ромер в управлението на Weishaupt Holding.
Така се определя бъдещата посока на семейната компания Weishaupt. С включването на сина си Томас Вайзхаупт в ръководстводния екип, Зигфрид Вайсхаупт Oсигурява управлението на компанията в семейни ръце.

Томас Вайзхаупт е в компанията повече от 10 години. След като първоначално ръководи отдела за международни продажби, през последните години отговаря и за продажбите на вътрешния пазар. Той е учил в техническия университет в Карлсруе и е завършил специалност Индустриално инженерство и мениджмънт. След това завършва MBA в „INSEAD School“ в Сингапур.

С оборот от над 540 милиона евро Weishaupt е една от водещите компании в областта на енергийните технологии, добивът на енергия и енергийния мениджмънт. Със заводите си в Швенди, Зенвалд (Швейцария) и Донауешинген, в които се произвеждат горелки, отоплителни системи, соларни технологии и термопомпи, компанията Max Weishaupt GmbH е добре подготвена за бъдещето. BauGrund Süd (Бад Вурцах, Германия), една от най-големите компании за геотермални сондажи и пробиване на кладенци за използване на повърхностна геотермална енергия, също принадлежи към Групата Weishaupt. Компанията Neuberger Gebäudeautomation (Ротенбург об дер Таубер, Германия), специалист в сградния мениджмънт и автоматизация, допълва бизнес направленията на енергийните технологии (Weishaupt) и енергийния добив (BauGrund Süd) в областта на енергийния мениджмънт.

Up